Maden Service Økonomisk tryghed Facility Management
Samfundsansvar Medarbejdere
Det siger kunderne Kantinetjek
Abonnementsordning Opskrifter Blog om kantinedrift
Ledige jobs
Ved at bruge tingstrom.dk, accepterer du vores brug af cookies.
Læs mere her
OK

Vegetar

Opskrifterne er inspireret af både verdenskøkkenet og det nordiske køkken, så du får f.eks. en opskrift på lækre rødbedefalafler og braiseret knoldselleri.

Vi håber, du får inspiration til dine egne vegetariske dage eller til når du skal lave gæstemad uden kød.

Opskrifterne er udviklet af vores kokke og vi håber, at du har lyst til at prøve dem eller kan bruge dem som inspiration i dit køkken.

Vi har lavet en lille behind the scenes-film fra den dag, vi fotograferede plakaterne til vegetar-temaet.

Se den her: Tingstrøm Vegetar tema

Og husk: du er altid velkommen i køkkenet, hvis du har spørgsmål til opskrifterne.

Rødbede-falafel
Ca. 25 falafler

Det skal du bruge

200 g kogt rødbede
2 løg
4 tsk revet ingefær
Salt
2 tsk kardemomme
500 g kikærter (udblødt i 10-12 timer)
2 dl kikærtemel
2 dl pistacienødder
2 spsk citronsaft
2 spsk tahin
2 tsk bagepulver
Peber

Sådan gør du

  1. Blend rødbede, løg, ingefær, salt og kardemomme
  2. Tilsæt kikærter og blend videre
  3. Tilsæt kikærtemel, pistacienødder, citronsaft, tahin, bagepulver og peber.
  4. Formes og steges på pande eller bages i ovn (200 gr. i 20 min.)
  5. Server med estragon og cremefraiche eller gulerodshummus.

Bagt sød kartoffel med sesamfrø
10 halve søde kartofler

Det skal du bruge

5 søde kartofler
Chiliolie til at pensle med
1 dl sesamfrø
1 dl frisk, hakket koriander
1 dl hakket purløg
Evt. lidt revet hvidløg

1 lille bæger hytteost

Sådan gør du

  1. Halvér de søde kartofler, pensl med chiliolie, bag 35-40 min 180 gr. til de er møre
  2. Bland hytteost, krydderurter og evt. lidt hvidløg
  3. Skær kartoflen op på langs og kom hytteosten i
  4. Varm 10 min. ved 180 grader.

Braiseret knoldselleri
6 portioner

Det skal du bruge

1 renset og skrællet knoldselleri (skåret i stykker af ca. 85 gram)
1,5 liter vand
4 laurbærblade
8 peberkorn
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ bundt alm. timian
1 fed hvidløg
Salt
Peber

Rygeostecreme til topping:
200 g alm flødeost
55 g rygeost

Sådan gør du

  1. Brun selleristykkerne i olie
  2. Braiser selleristykkerne i en bradepande sammen med vand, laurbærblade, peberkorn, løg, hvidløg og timian i ca. 25 min til de er møre (brug evt. en tykbundet jerngryde)
  3. Bland flødeost og rygeost
  4. Server de braiserede selleri med rygeostceremen og f.eks. ovnbagte eller ristede jordskokker og græskar-stykker.

 

Naan brød 

4-5 brød

 

 

Opløs gæren i det lunkne vand. Rør resten af ingredienserne i. lad dejen hæve til dobbelte størrelse.

 

Rul dejen ud til dråbeformede brød, pensl med yoghurt og drys med nigellafrø.

 

Bag i ca. 10 min ved 230 grader.

 

Linse deller
Ca. til 7 personer 

Det skal du bruge

30 g tørrede kikærter

20 g tørrede soyabønner

20 g tørrede mugbønner

10 g røde linser

1 lille løg

1 frisk chili

Et lille bundt persille

½ bundt frisk koriander

1 fed hvidløg

1 gul peberfrugt

En anelse frisk revet ingefær

35 g optøede ærter

15 g havregryn

4 g salt

1 tsk cayennepeber

1 tsk chili

1 tsk bukkehornsfrø

½ tsk kanel

½ tsk karry

½ tsk nelliker

½ tsk allehånde 

 

Sådan gør du

Sæt alle bønner i blød dagen før.

Blend dem til grov mos med de kogte linser

Blend det hele med krydderierne og finthakket løg – rør det sammen til en fars med havregryn – tilsæt evt. lidt mere så det passer med en almindelig frikadelle fars.

Steg dem gyldne enten i ovn på varmluft 180 grader i 8-10 min eller på panden

Serveres med mynte yoghurt eller tzaziki.