Maden Service Økonomisk tryghed Facility Management
Samfundsansvar Medarbejdere
Det siger kunderne Kantinetjek
Abonnementsordning Opskrifter Blog om kantinedrift
Ledige jobs
Ved at bruge tingstrom.dk, accepterer du vores brug af cookies.
Læs mere her
OK

Tingstrøm TEMA: Krydderurter

Lær nye krydderurter at kende og brug dem, du kender, på nye måder

Du kender persille og purløg - men hvad med sukkerurt og skovsyre? I dette Tingstrøm TEMA glæder vi os til at præsentere dig for både kendte og sjældne krydderurter. Vi håber, du får inspiration til at bruge krydderurter på nye måder og til måske at prøve nogle nye, friske krydderurter. Rigtig god fornøjelse.

 

Ramsløg-pesto

Antal: 4 personer

Ingredienser

1 bundt friske ramsløg, ca. 125 g

120 g revet Havarti ost

120 ml rapsolie

35 g blancherede, smuttede mandler (eller mandler uden skal)

 

Sådan gør du

Blend ramsløg, mandler and olie sammen med en stavblender, tilsæt osten og blend det hele sammen.

Brug ramsløg-pestoen som almindelig pesto, f.eks. til din pasta eller som smørelse i en sandwich.

 

Sukkerurt-te (Stevia-te)

Antal: 4 personer

Ingredienser

10 kviste frisk sukkerurt plus ekstra til pynt

3 tsk grøn te

4 kopper vand

 

Sådan gør du
Kog vandet og hæld en lille smule i tepotten og kør vandet rundt så potten bliver varm. Bland sukkerurt og grøn te og læg det i tepotten. Tilsæt resten af vandet.
Lad teen trække i tre minutter. Læg nogle sukkerurt-blade i hver tekop til pynt.

 

Brøndkarsesuppe med krydderurtesalat af rødskovsyre og solsikkeskud

Antal: 4 personer

Ingredienser

1 citron

2 bagekartofler

1 løg

1 lille fed hvidløg

1 spsk smør

6 dl hønsefond

1 stor potte brøndkarse

1 ½ dl piskefløde

 

Krydderurtesalat til topping

1 potte rød skovsyre

1 potte solsikkeskud

1 tsk hvid trøffelolie

 

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Hak løg og hvidløg og steg dem møre i smørret. Tilsæt kartoffelternene og svits dem kort.

Tilsæt hønsefond og kog til kartoflerne er møre, det tager 15-20 minutter.

Tilsæt fløden og skru ned. Tilsæt saften fra 1 citron.

Pluk bladene fra brøndkarsen og kom dem i gryden. Blend det hele grundigt og hold den varm, til den skal serveres.

 

Når du skal lave krydderurte-toppingen, tager du blomsterne og bladene fra skovsyren og fra solsikkeskuddene og vender det hele let i trøffelolie.

Pynt suppen med krydderurte-toppingen og et drys groftkværnet peber.

 

Mynte/chili-chokolade

Ingredienser:

200 g hvid chokolade

1 stor håndfuld blandede mynteblade (sorter: ehoho, peber, grøn)

1 drys chiliflager

 

Fremgangsmåde:

Hak urterne fint. Smelt chokoladen i en kasserolle (pas på det ikke bliver for varmt!), kom urterne i og rør godt rundt.

Hæld massen ud på en plade med bagepapir og stil den på køl.

Bræk pladen i grove stykker og servér.

 

Asparges/gedeost tærte

Antal: 4 personer

 

Ingredienser:

225 g færdig, udrullet butterdej

1 bundt friske, grønne asparges (eller blandede grønne og hvide)

200 g frisk gedeost

Frisk purløg eller ramsløg

Olivenolie

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 220 grader (200 grader, hvis det er en varmluftsovn)

Skær dejen i fire rektangler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Brug en skarp kniv og markér en kant ca. 1 cm inde fra kanten af
​​butterdejen. Placer asparges på midten af butterdejen. Glat gedeosten ud over aspargesene og drys purløg eller ramsløg på. Stænk med olivenolie, salt og peber og bag i 15-20 minutter, indtil osten er smeltet, butterdejen er hævet og har fået en gyldenbrun farve. 

 

Udskriv siden