Maden Service Økonomisk tryghed Facility Management
Samfundsansvar Medarbejdere
Det siger kunderne Kantinetjek
Abonnementsordning Opskrifter Blog om kantinedrift
Ledige jobs
Ved at bruge tingstrom.dk, accepterer du vores brug af cookies.
Læs mere her
OK

Madkvalitet: Er småt og hjemmelavet altid godt og stort og industrielt fremstillet noget bras?

Her før påske var jeg et smut i Bologna i anledning af generalforsamling i Camst, hvor vi fremlagde vores nøgletal for 2017 og vores forventninger til 2018.

Der blev også tid til et besøg på den permanente fødevaremesse FICO, som viser både højden og bredden af italiensk madkultur. Både de mindre håndværksproduktioner ’Artisanales’ og de forfinede industrielle produkter af højeste klasse.

FICO giver et fint billede af Italiens gastronomiske diversitet. Produkterne spænder vidt. Fra eddike fra Modena i Nord til tomatsovs fra Sicilien i Syd.

Italienerne er ekstremt stolte af deres produkter og ved præcis, hvor de kommer fra og hvad oprindelseshistorien handler om. Den handler tit om en enkelt mand eller kvinde, som stod i sit køkken med råvarer fra sin egen gård. Og som så fik sat en produktion i gang, så mange mennesker kunne få glæde af det unikke produkt. Tænk f.eks. på skinken fra Parma eller Gorgonzola fra Lombardiet.

Italienerne er specialister i at forfine deres produkter. For dem er industriel produktion ikke lig med en ringere kvalitet. Og det er vildt inspirerende, særligt når man arbejder med mad til mange.

Jeg kan få øje på tre ting, som kendetegner de bedste industrielt fremstillede madvarer:

-         Det starter med en ildsjæl med en passion

-         Det kræver fantastiske råvarer med unikke karakteristika

-         Det kræver godt håndværk.

Hertil kommer stolthed og vilje til at udbrede budskabet om, hvor fantastisk ens produkt er og ønsket om at så mange, som muligt kommer til at smage det J

I vores køkkener er der jo ikke tale om industriel fremstilling, men, vi er afhængige af, at de forarbejdede råvarer, vi køber – f.eks. ost, olie, mælk, skinker og pølser – er af en tårnhøj kvalitet, for at vores slutprodukter – dvs. maden på buffeten -  også bliver det. Og de ovenstående kendetegn for de industrielt fremstillede madvarer gælder også for den mad, vi tilbereder ude i vores kantinekøkkener. Den gode kantinemad starter også med passion for mad, kvalitetsråvarer og solidt håndværk. Og så selvfølgelig ønsket om at så mange som muligt spiser sig mætte og glade i den mad, vi har lavet.