Maden Service Økonomisk tryghed Facility Management
Samfundsansvar Medarbejdere
Det siger kunderne Kantinetjek
Abonnementsordning Opskrifter Blog om kantinedrift
Ledige jobs
Ved at bruge tingstrom.dk, accepterer du vores brug af cookies.
Læs mere her
OK

God mad gavner – og vi er i gang!

I sidste uge blev sløret løftet for de 10 anbefalinger, regeringens Advisory Board for mad, måltider og sundhed er nået frem til. Rådene er at finde i rapporten, God mad gavner. Og ”god mad” defineres her som ”både mad og drikke – som måltider, der er indbydende, smager godt, er sunde, alsidige og tilberedt af flest mulige friske råvarer.” Noget, vi som kantinevirksomhed kun kan være enige i – ja faktisk er det sådan, vi selv definerer god mad.

Rapportens første anbefaling er yderst vigtig set med en kantinevirksomheds øjne, den lyder nemlig ”Lad os prioritere maden, vi spiser uden for hjemmet.” Og det jo netop vores fornemmeste opgave: at sørge for at vores gæster får sund mad og dejlige spiseoplevelser, når de er på arbejde.

Rapportens appendiks nævner netop arbejdspladserne, som et område, hvor målet om bedre mad og større sundhed og bedre trivsel (ja, det er dét, som er målet med det hele) kan realiseres.

Ledelsen på arbejdspladserne opfordres til bl.a. at:

-      tage en beslutning om at prioritere gode, indbydende rammer for måltidet

-      prioritere god og velsmagende mad i arbejdspladsernes kantiner

-      sikre adgang til koldt vand, frugt og grønt

-      etablere medarbejdertilbud med fokus på mad og sundhed, fx madlavningskurser, madklubber, sundhedstjek, vejledning, motionstilbud. ”

Nu ville jeg lyve, hvis jeg sagde, vi havde forstand på at lave sundhedstjek og vejlede i motion. MEN alt det andet, det har vi styr på. Og vi ser frem til hjælpe alle vores nuværende og kommende kunder med at gøre tilbuddene omkring mad og sundhed i kantinerne endnu bedre og gennem at oplyse, inspirere opmuntre til sunde valg være med til at ”forbedre danskernes madvaner og overordnede sundhedstilstand”.

 Det er nemlig dét, der er ønsket bag rapportens anbefalinger. Og hvem kan være uenig i det?

 Hvis du vil læse selve rapporten, så kan du gøre det her: http://mfvm.dk/fileadmin/user_upload/MFVM/Nyheder/FVST_ABRapport_210x297_web.pdf