Maden Service Økonomisk tryghed Facility Management
Samfundsansvar Medarbejdere
Det siger kunderne Kantinetjek
Abonnementsordning Opskrifter Blog om kantinedrift
Ledige jobs
Ved at bruge tingstrom.dk, accepterer du vores brug af cookies.
Læs mere her
OK

Få det bedste ud af jeres kantineudvalg: 7 gode råd

Som salgschef i et kantinefirma er jeg så heldig at kunne hjælpe andre til at løfte kvaliteten af deres kantineløsning.

Hvordan man gør det, vil jeg blogge om i 2017, og første emne er kantineudvalget. Her er syv gode råd om, hvordan man får et effektivt kantineudvalg:

1 Sørg for en bred sammensætning

Det vigtigste er, at udvalget er bredt sammensat. Medarbejderrepræsentanter skal repræsentere bredt, og ledelsesrepræsentanter bør have beslutningskompetence.

På den måde får vi som leverandør en god status over, hvad der fungerer godt og mindre godt, og der er ikke langt til at en beslutning bliver til handling.

Fx: hvis suppen opleves som lunken, kan det skyldes uopmærksomhed fra køkkenet, men det kan også skyldes, at man ikke kan holde den varm på buffeten. Så her er løsningen enten mere opmærksomhed fra køkkenet eller anskaffelse af en varmeplade – eller begge dele J

2 Sørg for at alle i udvalget kender den aftale, I har om kantinedrift

Alle i kantineudvalget skal være velinformerede om aftalens indhold. Hvis medarbejderne fx ønsker sig økologisk frugt, men virksomheden har valgt almindelig frugtordning, er det selvfølgelig vigtigt, at den dialog tages mellem medarbejdere og virksomhed og ikke i kantineudvalget. Først når medarbejderne evt. får deres ønske imødekommet, skal punktet på dagsordenen.

Selvfølgelig kan man bringe et ønske op, selvom det ikke er en del af kontrakten, men det begrænser uvæsentlige diskussioner, når alle kender aftalens indhold.

3 Gør repræsentanternes rolle i udvalget helt klar

Man skal have en snak om at udvalget repræsenterer alle i virksomheden og ikke kun medlemmernes egne holdninger og ønsker. Kantineudvalget er ikke et sted man placerer dem, som af natur har tendens til at brokke sig eller som har særønsker; så ender man med et udvalg, der ikke skaber værdi.

4 Hold to til tre møder om året

Det perfekte udvalg holder et til tre møder om året. Nok til at der er kontinuitet, men ikke så mange, at der ikke er noget at tale om og man ender med at tale om fodbold og stormflod J

5 Sæt følgende faste punkter på dagsordenen

Vi anbefaler at man altid har nedenstående på dagsordenen:

1.       Status på generel tilfredshed

2.       Er der væsentlige ændringer i antal spisende den kommende tid eller i antal

(gæster/kurser/kunder/nye medarbejdere)

3.       Er der særlige begivenheder/events i huset den kommende tid, vi skal være opmærksomme på eller hvor I får brug for ekstra hjælp?

En gang om året kan I invitere den kontraktansvarlige med og tale om fremtidsønsker.

6 Ta’ udvalget med i køkkenet

Èn gang om året kan udvalget begynde eller afslutte et møde med en rundtur i køkkenet. Det er med til at give forståelse for arbejdsgangene og en god lejlighed til, at kantineudvalgets medlemmer og de ansatte i køkkenet får hilst på hinanden.

7 Gi’ udvalget inspiration

Èn gang årligt kan I holde møde i en anden kantine, så I sammen får inspiration til andre måder at gøre tingene på, til hvordan sortimentet kan sammensættes og som baggrund for en snak om udviklingsmuligheder og ønsker til fremtiden.

Har du ønsker til kommende emner? Spørgsmål eller input? Så skriv til mig på gb@tingstrom.dk