Maden Service Økonomisk tryghed Facility Management
Samfundsansvar Medarbejdere
Det siger kunderne Kantinetjek
Blog om kantinedrift
Ledige jobs
Ved at bruge tingstrom.dk, accepterer du vores brug af cookies.
Læs mere her
OK

Hvad skal I ha' til frokost?

Vores madlavnings-filosofi er, at det skal smage godt!

Hjertet i vores madlavningsfilosofi er spisekvalitet. Det vil sige, at maden skal være spændende, smage fantastisk og være  100 % i orden håndværksmæssigt. Råvarerne skal være friske, af høj kvalitet og helst i sæson. Den filosofi efterlever vores køkkenchefer og kokke hver dag. De hører til branchens bedste og ved alt om, hvordan man udnytter råvarerne optimalt og får den bedste smag frem.

En ret bliver aldrig bedre end de råvarer, den er lavet af. Derfor har vi faste standarder for, hvilke råvarer vi køber og ikke køber. Som hovedregel køber vi råvarer i sæson, da smagen er bedst her. Vi foretrækker lokale råvarer, da den korte afstand fra jord til bord er god for kvaliteten. Vi undgår kød fra industrielt opdrættede dyr og foretrækker frilandsopdrættede grise, kvæg og fjerkræ. Det giver en bedre smag i munden i mere end én forstand.

Når råvarerne er i hus, er det vores dygtige køkkenchefer og kokke, der har ansvar for tilberedningen. De laver maden selv. Bager brødet og kagerne, koger supper og fond. Grøntsagerne skrælles og snittes på stedet. Vi er ikke fanatiske modstandere af halv- og helfabrikata, men det hjemmelavede er næsten altid bedre. 

Sådan kan en ugemenu i jeres kantine se ud: menu

God mad er også sund mad. Og vi vil gerne gøre det nemt at være sund. For os er sundhed lig med mad lavet af friske råvarer, som giver os tilpas energi og som hjælper med at holde os raske. Vi støtter os til de officielle kostråd, som bl.a. indebærer, at man skal spise varieret. Vi sørger derfor for, at der er rigeligt med grøntsager, fuldkornsprodukter og fisk på buffeten.

Læs om de officielle kostråd her

Mange forbinder også økologi med sundhed. Vi tilpasser graden af økologiske råvarer efter vores kunders ønsker. Som mindstemål er mejerivarer, mel og gryn og grove grøntsager økologiske. Disse produkter er nemlig næsten altid de mest velsmagende. Typisk er 40-60 % af vores råvarer økologiske, men hos en del kunder er der altså en væsentligt højere andel.

Vi hjælper vores kunder med at udvikle og revidere deres kostpolitik, hvis de ønsker input fra os. Flere af vores kunder vælger at holde særlige sundhedsdage, hvor medarbejderne kan få individuel rådgivning af vores ernæringskonsulent. Det hjælper mange og koster naturligvis ikke ekstra.

Vi kan også levere take-away ordning, frugtordning, møde- og gæsteforplejning samt planlægning og afvikling af fester og events. 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad er der på menuen?

Det er køkkenchefen i jeres kantine, som planlægger menuen. Her tages bl.a. hensyn til årstidens råvarer, traditioner og begivenheder og selvfølgelig til jeres ønsker og behov.

Læs mere